Se connecter

BWGHF 20 jaar !

12 oktober 2024

Beste,

Cardiovasculaire ziekten zijn nog steeds de belangrijkste reden van overlijden in België. Hartfalen in al zijn verschillende vormen vormt hierin een belangrijke entiteit. De opvolging en de behandeling van patiënten met hartfalen is al decennia een uitdaging voor artsen. Daarom werd in 2004 de Belgische Werkgroep Hartfalen (BWGHF) opgericht. Binnenkort wordt de 20e verjaardag van de BWGHF gevierd op 13 november 2024. 

De afgelopen paar jaren werd door de werkgroep een eerste multidisciplinair zorgpad hartfalen ontwikkeld. Dit zorgpad zal samen met de viering van het 20 jarig bestaan van de BWGHF officieel voorgesteld worden. Het zorgpad zal voor iedereen toegankelijk zijn via een unieke nieuwe website, opgesteld in het Nederlands, Frans en Engels. 

Deze website wordt een online platform met praktische adviezen over de diagnose, behandeling, multidisciplinaire opvolging en aanpak van diverse problemen bij patiënten met hartfalen. De website is gericht op iedereen die betrokken is bij de zorg voor een hartfalenpatiënt: patiënten en familie, huisartsen, ziekenhuisartsen, verpleegkundigen, apothekers, kinesitherapeuten,... We streven hiermee naar een betere geïntegreerde samenwerking tussen alle zorgverleners om zo de kwaliteit van zorgen én de prognose van de hartfalen patiënten in België te verbeteren.

Volg onze site nauwgezet. Op 13 november 2024 delen we graag met u de details over de lancering van het multidisciplinair zorgpad hartfalen.

Met vriendelijke groet
BWGHF

Delphine Vervloet
menucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram